Arkadaşlar genelde çoğu kişiden duyduğum kadarıyla birini sürekli düşünmekten kendini alıkoyamıyorsan karşı tarafın da seni düşünmekten kendini alıkoyamadığı içindir derler. Son zamanlarda da sürekli birini düşünmeden duramıyorum. Sürekli birini düşünmek bilimsel olarak da karşılıklı mıdır ? Yoksa sadece rivayetten mi ibarettir
Sürekli birini düşünmek karşılıklı mıdır sorusuna bilimsel bir cevap vermek oldukça zor. Çünkü bu konuda kesin ve net bir kanıt yok.
Ancak bazı bilim insanları, sürekli birini düşünmenin karşılıklı olduğunu iddia ediyorlar. Onlara göre, biz birini düşündüğümüzde, evren o kişiye de bize dair sinyaller gönderiyor. Bu sinyaller, o kişinin de bizi düşünmesine neden oluyor.
Bu teoriye Kuantum Düşüncesi adı veriliyor. Kuantum Düşüncesi, düşüncelerimizin evrenle etkileşime girdiğini ve çekim yasasına göre iyi ya da kötü şeyleri hayatımıza çektiğini savunuyor. Bu teoriye göre, birini sürekli düşünmek, onunla aramızda bir bağ kurmamızı sağlıyor. Bu bağ, karşılıklı bir çekim gücü yaratıyor. Bu teori hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Ancak bu teori, herkes tarafından kabul görmüyor. Bazı bilim insanları, sürekli birini düşünmenin karşılıklı olmadığını, sadece psikolojik bir durum olduğunu söylüyorlar. Onlara göre, birini sürekli düşünmenin nedeni, o kişiyle yarım kalan bir işimiz olması, ona karşı duygular beslememiz, ondan intikam almak istememiz, onun bize zarar vermiş olması gibi faktörler olabilir.
Bu faktörler, beynimizde o kişiye dair hatıraları canlı tutuyor ve onu unutmamızı zorlaştırıyor. Bu durumda, Zeigarnik Etkisi adı verilen bir fenomen devreye giriyor. Zeigarnik Etkisi, yarım kalan işlerin tamamlanmış işlere göre daha kolay hatırlandığını söylüyor.
Bu etkiye göre, biriyle son kez görüşmeden ya da ilişkiyi tam anlamıyla bitirmeden ayrılmak, onu daha fazla düşünmemize neden oluyor. Bu etki hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Sürekli birini düşünmek karşılıklı mıdır
Kuantum Düşüncesi nedir?
Kuantum düşünce, kuantum fiziğinin prensiplerini ve kavramlarını kullanarak düşünme biçimimizi ve algılamalarımızı etkileyen bir yaklaşımdır. Kuantum düşünce, üst nitelikli bir düşünce biçimi olarak tanımlanır ve derin düzeyde etkili olabilecek tarzda yaratıcı düşünce şeklidir
Kuantum düşüncenin bazı önemli özellikleri şunlardır:
Ancak, kuantum düşüncenin yanlış anlaşılmalar sonucu metafizik veya büyü aracı olarak sunulduğu oluyor. Kuantum bir büyü aracı değildir, metafizik değildir, bir bilimdir.
Kuantum düşünce tekniği, gelecek üzerinde düşünme tekniği de denilebilir. Bu teknik biçimi ile bellek düzeyimizi, bilinçaltımızı ve tüm yaşantımızı etkileyen bir reaksiyon zinciri oluşturulur.